Caută
Close this search box.

CCR hotărăşte azi dacă aruncă justiţia în haos şi îl scapă pe Dragnea

ccr

Curtea Constituțională a României (CCR) reia joi dezbaterile asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema completurilor specializate în corupție.

Dezbaterile vor fi reluate începând cu ora 10.00. CCR a stabilit acest termen având în vedere că judecătorul raportor pe această speță urmează să se interneze pentru o intervenție chirurgicală, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Curtea a luat în dezbatere sesizarea miercuri. Cu această ocazie, vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a afirmat că Înalta Curte de Casație şi Justiție a refuzat să constituie completuri specializate, așa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

În replică, președintele Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a arătat că vicepreședintele Camerei, Florin Iordache, a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinței Curții Constituționale, care a stabilit anterior, cu referire la funcția de prim-ministru, că atribuțiile constituționale nu pot fi delegate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri