Caută
Close this search box.

Codruţa Cerva le spune minerilor să vină în Bucureşti, să-i scoată pe guvernanţi, în şuturi, din clădire

codruţa cerva

Codruţa Cerva, invitată zilnic la România TV, îi îndeamnă pe minerii din Valea Jiului să vină din nou la București și să răstoarne violent Guvernul.

„Chiar ar trebui să vină minerii în București, pentru că așa nu se mai poate!! Meritați să fiți scoși din Guvernul României, în șuturi!!”, afirmă Cerva, conform Ak24.

„Minerii din Valea Jiului, din mina Lupeni s-au blocat în mină și protestează!! Sunt peste 100 de mineri blocați în mină, revoltați de măsurile de austeritate luate de guvernul AUSTERITĂȚIi!! Iar cetățenii din Lupeni sunt alături de mineri și au ieșit în stradă cu mașinile și claxonează!!

Să vă ferească Dumnezeu, USR-iștilor și PNL-iștilor, să vină minerii în București, din nou!! Dar știți ceva!? Chiar ar trebui să vină minerii în București, pentru că așa nu se mai poate!! Meritați să fiți scoși din Guvernul României, în șuturi!!”, a scris Cerva, pe Facebook.

Mesajul activistei PSD a primit peste 800 de like-uri. Numeroși pesediști au cerut și venirea minerilor.

 

Patru oameni au fost declarați morți oficial și peste 1.300 au fost răniți în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, cea mai sângeroasă dintre mineriade.

Procurorii militari au refăcut șirul evenimentelor și acele zile și susțin că, în zilele de 11 și 12 iunie 1990, autoritățile statului au hotărât să declanșeze un atac violent împotriva manifestanților aflați în Piața Universității din București.

Aceștia militau în principal pentru adoptarea punctului 8 al Proclamației de la Timișoara și își exprimau pașnic opiniile politice, în contradicție cu cele ale majorității care forma puterea politică, la acel moment.

În acest atac au fost implicate în mod nelegal forțe ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale, SRI, precum și peste 10.000 de mineri și alți muncitori din mai multe zone ale țării.

Atacul a fost pus în practică în dimineața zilei de 13 iunie 1990, având următoarele consecințe: moartea prin împușcare a patru persoane, vătămarea integrității fizice sau psihice a 1.388 de persoane, privarea de dreptul fundamental la libertate, din motive de ordin politic, a 1.250 de persoane.

Peste 200 de persoane au fost ridicate și transportate la o unitate militară a Ministerului de Interne, din Măgurele, unde au fost reținute până în după-amiaza aceleiași zile, când au fost lăsate să plece, după o cercetare sumară.

Conform hotărârii luate de președintele CPUN, prim-ministrul, viceprim-ministrul, conducători ai instituțiilor de forță, precum și de persoane din conducerea FSN, în Piața Universității au fost aduși muncitori de la Întreprinderea de Mașini Grele București, coordonați de directorul acesteia.

Muncitorii s-au manifestat violent, agresând fizic persoanele întâlnite în zona Institutului de Arhitectură, după care au ocupat Piața Universității, împreună cu forțele de ordine, pentru a împiedica revenirea manifestanților.

Acțiunile întreprinse de autoritățile statului au generat o ripostă violentă din partea opozanților, astfel că au fost incendiate sediile Poliției Capitalei, Ministerului de Interne, Televiziunii Române și SRI.

Procurorii mai arată că forțele de ordine au făcut uz de armă cu muniție de război, în aceste împrejurări fiind împușcate mortal patru, altele trei fiind rănite prin împușcare.

Represiunea autorităților a continuat în zilele de 14 și 15 iunie 1990, printr-un atac sistematic, desfășurat împreună cu minerii și muncitorii din mai multe județe ale țării, care deveniseră o adevărată forță de ordine, paralelă cu cele recunoscute și organizate, potrivit legii.

Minerii aduși în București au devastat sediile partidelor politice nou înființate sau reînființate, după Revoluția din decembrie 1989, care se aflau în opoziție. De asemenea, au agresat locuitori ai Bucureștiului și alte persoane având legătură cu manifestațiile din Piața Universității, imaginile cu actele de violență comise de mineri, pe străzile orașului, fiind mediatizate în întreaga lume.

Ion Iliescu este acuzat de procurorii militari că este cel care a dat ordinul pentru evacuarea în forță a manifestanților din Piața Universității, inclusiv prin folosirea unor muncitori din marile întreprinderi din București.

Un răspuns

  1. România, țara năpădită de buruieni! În care, după entuziasmul „revoluției” din decembrie 1989, cei care au acaparat puterea au făcut tot posibilul ca să și-o mențină, chiar cu prețul altor victime. Sacul cu bani era prea la îndemână ca să-l abandoneze! Prostimea de atunci – hrănită cu SUBBURIC TV și manele – are urmași cărora nu le place democrația: cum să faci propriile alegeri în viață și cum să respecți regulile de bunăvoie!? Parcă și PSD-ul e mai prost decât PCR-ul, ca să nu mai vorbim de AUR și de ceilalți la fel! Și uite așa vom supraviețui și următorului sfârșit al lumii, rămași mereu în urmă, precum suntem…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri