Caută
Close this search box.

EURO 2020. S-a scris istorie pe Wembley, în minutul 82, la marele derby al Grupei D, Anglia-Croația

Anglia a întâlnit duminică, 13 iunie, vicecampioana mondială Croația, în primul meci și în același timp marele derby al grupei D de la Euro 2020, pe legendarul stadion Wembley.

Anglia, care a învins recent România cu 1-0 la Middlesbrough, a început mai bine jocul, și-a respectat statutul de favorită în primele minute, iar bara loi Foden (6), plus ocazia ratată de Kalvin Phillips câteva zeci de secunde mai târziu, anunțau un meci lejer pentru trupa fostului internațional Garteh Southgate.

N-a fost cazul. Croația a reușit să echilibreze partida până la pauză. Chiar dacă nu și-au creat ocazii importante în primul act, Modric, Perisic&Co. le-au ținut piept cu brio englezilor.

Sterling a spart gheața în debutul actului secund, singur cu portarul (57). Pasa excepțională a revelației Philips a deblocat atacul Angliei. Apoi, Harry Kane a irosit o situație imensă, din câțiva metri.

Un carusel de ocazii până la final. Pe rând, Kovacic, Kane și Mount au irosit situații bune, din apropiere. Cu emoții, Anglia și-a păstrat avantajul și a reușit câștige partida.

Pe bancă, Gareth Southgate a părut tot timpul nemulțumit de faptul că elevii lui nu reușesc să-și mărească avantajul.

Sterling, omul momentului pentru Anglia

Sterling a fost implicat în 19 goluri în precedentele sale 17 meciuri la națională: 13 reușite, 6 pase decisive. E primul gol reușit de extrema lui Manchester City la un turneu final major.

Raheem Sterling (în FOTO mai jos) este de origine jamaican, are 26 de ani și doar 1,70 m înălțime. El a jucat 6 meciuri pentru Anglia și la World Cup 2018.

Jude Bellingham, direct în istorie!

Foarte tânărul Jude Bellingham a intrat pe teren în minutul 82, în locul lui Kane, și a devenit la 17 ani și 349 de zile cel mai tânăr jucător din istoria Campionatelor Europene!

Cehia și Scoția, celelalte echipe din grupa D, se întâlnesc luni, de la ora 16:00, la Glasgow. Meciul poate fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.

Anglia – Croația 1-0
A marcat: Sterling în min. 57

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri