Caută
Close this search box.

Stelian Ion, despre Secţia Specială: Pe partea de corupţie în rândul magistraţilor nu s-a mişcat nimic

stelian ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat că liderii UDMR „au o problemă cu DNA” deoarece nu doresc ca dosarele de la Secţia Specială să ajungă aici.

Ministrul a adăugat că această secţie trebuie desfiinţată deoarece, „intenţionat sau nu”, nu s-a lucrat la dosare de corupţie în rândul magistraţilor.

Comisia de la Veneţia şi-a exprimat un punct de vedere favorabil proiectului Guvernului, deci am pornit cu dreptul, însă ne-am blocat pe parcurs, în Parlament. UDMR a dorit altceva, adăugând la programul de guvernare, punând alte condiţii care nu existau în programul de guvernare şi aici suntem acum. Doresc ca dosarele să nu ajungă la DNA, UDMR se pare că au o problemă cu DNA. Ştiam ce s-a întâmplat în anii trecuţi, ştiam de discursul lor şi ştiam de lupta pe care au dus-o cu PSD împotriva justiţiei. Nu ştiam că odată păşind în această guvernare şi agreând acest program de guvernare nu îşi vor schimba discursul cu privire la justiţie. În celelalte privinţe colaborăm, avem o colaborare bună, spun eu, în Guvernul României. Pe partea de justiţie e acest blocaj pentru că nu renunţă la ideile pe care le aveau şi înainte”, a declarat Stelian Ion, la B1 TV, marţi seara.

Stelian Ion a avertizat că lucrurile au stagnat în privinţa dosarelor de corupţie în rândul magistraţilor şi că la această Secţie Specială sunt în lucru aproape 6.000 de dosare care nu sunt soluţionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri