Caută
Close this search box.

Canada testează dezincriminarea cocainei, a MDMA și altor droguri

Canada a anunțat că va dezincrimina temporar posesia unor cantități mici din droguri în British Columbia (BC), scrie BBC.

Provincia a solicitat această derogare de la codul penal după ce anul trecut supradozele au făcut peste două mii de victime în BC.

Această încercare limitată în timp, pe o perioadă de trei ani, este prima de acest fel din Canada.

Adulților li se va permite să dețină un total combinat de 2,5 grame de opioide, cocaină, metamfetamină și MDMA.

Deși aceste substanțe vor rămâne ilegale, adulții care posedă pentru uz personal nu vor fi arestați, inculpați, iar drogurile nu vor fi confiscate. În schimb, li se vor oferi informații despre serviciile sociale și de sănătate disponibile

Programul se va desfășura în perioada 31 ianuarie 2023 – 31 ianuarie 2026. Există unele excepții de la program, care nu se va aplica în incinta școlilor primare și secundare, în unitățile de îngrijire a copiilor, în aeroporturi sau în cazul membrilor armatei canadiene.

BC a declarat criza supradozelor o urgență de sănătate publică în urmă cu cinci ani, iar de atunci, decesele cauzate de supradoze au atins cote istorice, în umbra pandemiei Covid-19. Peste 9.000 de persoane au murit din cauza supradozelor de droguri în provincie începând din 2016.

Au existat apeluri tot mai numeroase din partea regiunilor din întreaga țară pentru o schimbare a politicii privind drogurile către o abordare de sănătate publică.

În 2020, Oregon a devenit primul stat american care a renunțat la sancțiunile penale pentru posesia unor droguri.

Canada a legalizat consumul de canabis în scop recreativ pentru adulți la nivel național în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri