Preşedintele american Joe Biden a sărbătorit miercuri vindecarea sa după COVID-19 printr-un apel către conaţionali să se vaccineze şi printr-o comparaţie între simptomele sale uşoare şi lucratul de acasă cu cazul mai grav cu care s-a confruntat predecesorul său Donald Trump, informează Reuters.

În vârstă de 79 de ani, Biden a încheiat miercuri perioada sa de izolare după ce a fost de două ori testat negativ la COVID-19 după cinci zile de izolare şi tratament contra acestei boli.

În timpul unei întâlniri cu personalul şi reporterii acreditaţi, desfăşurată în Grădina de trandafiri a Casei Albe, Joe Biden a spus că s-a recuperat fără teamă graţie îngrijirii atente şi medicamentelor disponibile. Până la această întrevdere el a purtat o mască, pe care şi-a dat-o jos înaintea întâlnirii, potrivit Agerpres.

Joe Biden a câştigat alegerile prezidenţiale din 2020 inclusiv datorită promisiunilor că va combate pandemia de COVID-19 mai serios decât contracandidatul său, fostul preşedinte republican Donald Trump, care, în urma infectării cu SARS-CoV-2, a fost nevoit să meargă la spital.

”Simptomele mele au fost uşoare, recuperarea mea a fost rapidă şi mă simt grozav. Pe întreaga durată în care am fost în izolare am fost capabil să lucrez, să îmi îndeplinesc atribuţiile funcţiei fără vreo întrerupere. Este o dovadă reală cu privire la unde ne aflăm în lupta contra COVID-19”, a afirmat Biden.

”Ieri seară şi din nou în această dimineaţă el a fost testat negativ”, a anunţat miercuri Kevin O’Connor, medicul personal al preşedintelui. El a adăugat că ”simptomele preşedintelui american sunt aproape depăşite”.

”Când predecesorul meu a luat COVID, el a trebuit să fie transportat cu elicopterul la Centrul Medical Walter Reed. A fost grav bolnav. Din fericire, s-a vindecat.

Când eu am luat COVID, am lucrat de la etaj în Casa Albă – din birourile de la etaj – pentru o perioadă de cinci zile. Diferenţa este vaccinarea, desigur”, a explicat Biden.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.