Caută
Close this search box.

VIDEO Primul laborator de extragere secundară a cocainei din cafea, descoperit în România

Primul laborator de extragere secundară a cocainei din România a fost descoperit de Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog. Acestia au destructurat un grup infracţional organizat din care făceau parte doi români, un israelian si doi columbieni.

La începutul lunii iunie a acestui an a fost constituit un grup infracţional organizat, format din doi cetăţeni români şi un cetăţean israelian, la care ulterior au aderat doi cetăţeni columbieni, care au sprijinit activitatea grupului, în scopul importului de droguri de mare risc, realizarea operaţiunilor chimice de extracţie, purificare a drogurilor şi distribuirea/ traficarea ulterioară a acestora pe teritoriul României, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat.

„La data de 1 iulie, inculpaţii de cetăţenie columbiană însoţiţi de inculpaţii cetăţeni români au introdus pe teritoriul României cantitatea de aproximativ şase kilograme de cocaină. Cocaina a fost introdusă pe teritoriul Uniunii Europene pe cale aeriană de către inculpaţii cetăţeni columbieni. Cei doi inculpaţi de cetăţenie columbiană au avut pe lângă rolul de cărăuşi ai drogurilor şi pe acela de chimişti specializaţi în extragerea de cocaină din mărfuri aparent legale”, precizează IGPR.

În perioada 30 iunie – 6 iulie, membrii grupului infracţional organizat au făcut demersuri în vederea procurării mijloacelor necesare efectuării operaţiunilor de extracţie a drogurilor, respectiv achiziţionarea substanţelor chimice necesare şi a vaselor de reacţie.

De asemenea, în vederea derulării în bune condiţii a procesului de extragere pe cale chimică a cocainei, aceştia au identificat şi închiriat o cabană aflată în afara zonelor locuite din judeţul Bihor.

În cadrul operaţiunii, la data de 10 iulie a fost pus în aplicare mandatul de percheziţie domiciliară, patru dintre inculpaţi fiind surprinşi în plin proces de extracţie a cocainei din cafea pe cale chimică, fiind astfel identificat pe teritoriul României primul laborator de extragere secundară a cocainei.

„În urma percheziţiei domiciliare efectuate în cauză au fost descoperite şi ridicate un calup presat de un kilogram care conţine procaină, 148 grame cocaină maronie, ce nu a fost trecută prin procesul de cristalizare, cât şi un amestec de cocaină şi cafea cântărind cinci kilograme. De asemenea, au fost identificate diferite recipiente de plastic folosite pentru extragerea cocainei, aproximativ 40 de litri de substanţă maronie constituind amestec de substanţe chimice tipice pentru extragerea cocainei din cafea măcinată, un litru de acetonă, o canistră de 20 de litri cu benzină şi zece pungi de cafea sigilate”, arată IGPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri