Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a spus, în ședința solemnă a Parlamentului dedicată Centenarului Marii Uniri, că trebuie să înceteze „războiul între români şi români” şi să nu se mai întâmple „ceea ce s-a întâmplat recent în Parlamentul European, când au fost români care au votat împotriva României”.

 

Dragnea a mai afirmat că România are obiective mari, precum adoptarea monedei euro, aderarea la spaţiul Schengen, iar politicienii au datoria de a se comporta „ca adevăraţi români”.
Liderul PSD a susținut că politicienii se atacă reciproc, iar uneori merg prea departe.
„De asemenea, trebuie să asigurăm un rol activ pentru România în cadrul NATO, astfel încât să asigurăm relaţii puternice de securitate şi stabile. Toate aceste obiective reprezintă mize majore pentru România, iar noi, oamenii politici, avem datoria să ne comportăm ca adevăraţi români. Ne aflăm într-o competiţie permanentă, e firesc că aşa funcţionează democraţia, ne criticăm, ne atacăm, iar, din păcate, uneori, mergem prea departe”, a spus Liviu Dragnea în discursul său din Parlament, citat de Hotnews.
El a susținut că politicienii trebuie să fie, în primul rând, români, să fie patrioți în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor majore ale României.
„Trebuie să fim, în primul rând, români, să fim oameni politici, ca oameni de partid, dar să fim patrioţi în ceea ce priveşte România. Să fim patrioţi în primul rând când ne raportăm la interesele majore ale ţării noastre. Să fim români adevăraţi, uniţi în promovarea naţiunii noastre. Să fim români înainte de orice atunci când votăm în Europa. (…) Să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat recent când în Parlamentul European au fost români care au votat împotriva României. Nu putem justifica în niciun fel aşa ceva, este expresia cea mai puternică a dezbinării noastre”, a afirmat Dragnea, referindu-se la votul din Parlamentul European la Rezoluția privind România.

1 COMENTARIU

  1. In primul rand, nu il suport pe Dragnea. Cand il aud mut urgent postul radio sau canalul TV. In al doilea rand, situatia asta a fost generata de el, gasca lui de „juristi”, si asazisii parlamentari. In al treilea rand, cred ca mare parte din juristi au depus armele si au acceptat pomenile azvarlite de el. Numai iesirea masiva la vot il mai poate tempera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.